آیین نامه ها و ضوابط آتشنشانی

آیین نامه ها و ضوابط آتشنشانی

آیین نامه ها و ضوابط آتشنشانی بروز رسانی شده تیر ماه 1403

آیین‌نامه و دستورالعمل‌های آتشنشانی: روشنگر راه ایمنی ساختمان‌ها و پیشگیری از حوادث

آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های آتشنشانی نقشی راهبردی در ایمن‌سازی ساختمان‌ها در برابر آتش‌سوزی ایفا می‌کنند. این قوانین بر اساس ترکیبی از استانداردهای بین‌المللی و تجربیات داخلی تدوین و منتشر شده‌اند که اجرای آن ملاک عمل سنجش ایمنی ساختمان‌ها و ابنیه در برابر حوادث آتش‌سوزی هستند که منتهی به اخذ تاییدیه ایمنی از آتش نشانی میشود.

دستورالعمل‌ آتشنشانی چیست؟

برگه ای با حدود 80 بند از مطالبات ایمنی سازمان آتشنشانی برای ساختمان ها و اماکن میباشد که که شامل نکات ایمنی برای ساکنین در قبال حوادثی همچون آتشسوزی, سقوط, برق و گاز گرفتگی و راهکارهای تخصصی مبارزه با آتشسوزی هست که در سه جنبه معماری,ایمنی، اعلام و اطفاء حریق بررسی میشود که به جهت دریافت تاییدیه ایمنی و آتشسوزی لازم الاجرا میباشد.

مطالبات آتش نشانی در چهارچوب ضوابط ایمنی الزاما تحت نظارت شرکت مشاور ایمنی میبایست اجرایی شود.

چه ساختمان هایی میبایست بر اساس ضوابط جدید مطالبات را آتش نشانی را اجرا کنند؟

بر اساس نوع و کاربری بنا دستورالعمل ایمنی از سوی سازمان آتش نشانی صادر و در قالب برگه هایی به همراه جواز ساخت شهرداری به مالک تحویل داده میشود. بدیهی است که سال کسب جواز علت تفاوت مطالبات ایمنی سازمان آتش نشانی از دو بنای همسان هست زیرا قوانین همواره در حال تکامل و گستردگی پیچیدگی در اجرا در قبال افزایش سحط ایمنی میباشد.

با این حال مادام که سازنده به نقشه معماری تحویلی به شهرداری که بر اساس آن دستورالعمل آتش نشانی صادر گردیده پایبند باشد, اجباری در رعایت قوانین و مطالبات جدید ندارد هرچند شامل گذر سنوات شده باشد. ولیکن هرگونه تغییر اجرایی و معماری بر خلاف نقشه مورد تایید سازمان امکان بلقوه  صدور صدور دستورالعمل جدید را برای سازنده فراهم میکند.

 اعمال و اجرای دستور العمل جدید در اکثر موارد با هزینه مالی و زمانی زیادی همراه هست که شرکت آتش کاویان ایمن جو در این رابطه بر اساس توانایی و تجربه در کنار مالکین و سازندگان خواهد بود

توصیه میشود قبل از انجام تغییرات معماری و یا کاربری کتبا مجوز آتشنشانی دریافت شود و اگر میزان تغییرات به حدی باشد که دستورالعمل ایمنی جدید صادر شود, دستورالعمل های قبلی از درجه اعتبار ساقط میشود!  بنابراین همواره اجرای آخرین دستورالعمل ایمنی و آتشنشانی ملاک تاییدیه ایمنی خواهد بود.

اهمیت به‌روزرسانی آیین‌نامه‌ها:

.

  • تطابق با پیشرفت‌های تکنولوژی:  نوآوری و تکنولوژی های صنعت ایمنی و ساخت مصالح نو ظهور و تجهیزات جدید در صنعت ساختمان، به‌روزرسانی آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های آتشنشانی را ضروری مینماید تا از کارایی و اثربخشی آنها در برابر خطرات نوظهور اطمینان حاصل شود.
  • افزایش ایمنی ساکنین:  به‌روزرسانی آیین نامه ها و ضوابط آتشنشانی و استفاده از آخرین یافته‌ها و تجربیات در زمینه ایمنی در برابر آتش‌سوزی, سطح ایمنی ساکنین و شهروندان را که مهمترین علت پیدایش قوانین ایمنی هست به طور قابل توجهی ارتقا می‌دهد.
  • کاهش خسارات مالی:  استفاده از سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق پیشرفته، درب‌های ضد حریق استاندارد و سایر تجهیزات ایمنی در کنار مصالح استاندارد و مطابق با آیین‌نامه‌های خسارات ناشی از آتش‌سوزی را به حداقل می‌رساند.
  • تمامی شرکت های مشاور ایمنی و آتش سوزی موظف به رعایت آخرین آیین نامه ها و ضوابط آتشنشانی , قوانین ایمنی بر مبنی اخرین دستورالعمل‌ آتشنشانی ابلاغی برای ساختمان و ابنیه تحت پوشش خود هستند.
  •  

نتیجه‌گیری:

آیین نامه ها و ضوابط آتشنشانی نقشی راهبردی در ایمن‌سازی ساختمان‌ها در برابر آتش‌سوزی ایفا می‌کنند.  به ‌روزرسانی مداوم این قوانین و اجرای دقیق آنها در ساخت و سازها هر چند هزینه بر خواهد بود ولی می‌تواند جان انسان‌ها را در مواقع بحرانی نجات دهد و از بروز خسارات مالی گسترده جلوگیری کند.

آدرس: خیابان آزادی – خیابان میمنت

تلفن: 125

ایمیل:  Info@Atashkavian.ir 

© کلیه حقوق این تارنما متعلق به شرکت آتش کاویان ایمن جو میباشد.

طراحی سایت و سئو توسط آتش کاویان ایمن جو