تهویه هوا و جت فن

اگزاست و جت فن: ناجی جان در لحظات خطر​

سیستم مدیریت و کنترل دود و تهویه هوای آتش نشانی

  • آتش‌سوزی، کابوسی هولناک که می‌تواند جان و مال انسان را به خطر اندازد. در چنین شرایطی، دود و گازهای سمی ناشی از حریق، خطری به مراتب بیشتر از شعله‌های آتش به شمار می‌روند. تنفس این مواد سمی می‌تواند منجر به مسمومیت، خفگی و حتی مرگ افراد شود بدون حتی ذره ای از نشانه سوختگی.

  • بنا بر آمار میزان تلفات دود از شعله, حرارت و آوار بیشتر هست.

  •  
  • شرکت آتش کاویان ایمن جو مشاور ,طراح و مجری سیستم اعلام و اطفاء حریق همراه شما خواهد بود در:
  • مهدنسین دپارتمان تخصصی تهویه هوا بر اساس ضوابط آتشنشانی, تجربه اجرایی, تحلیل نرم افزاری و پس از بازدید میدانی اقدام به طراحی سیستم تهویه هوا در هر چهار بخش دهش, مکش و ایجاد بار فشار مثبت و منفی میکنند.
  •  
  • سیستم تهویه اضطراری هوا عموما در پارکینگ هایی با دسترسی کم به هوای آزاد اجرا میشوند و بر اساس سناریو حریق پس از وقوع آتش سوزی و دود گرفتگی وارد شروع به کار میکند همچنین جهت تهویه هوای روزانه پارکینگ نیز از این سیستم استفاده میشود.
  •  
  •  

کنترل نقشه ها با در نظر گرفتن کلیه جزئیات و با دید اجرایی انجام میشود. توجه به این نکته حائز اهمیت است که به دلیل وجود کانال های افقی و عمودی متعدد با ابعاد بزرگ در سامانه تهویه پارکینگ، اعمال تغییرات و اصلاحات پس از پایان مراحل ساخت ساختمان وجود نداشته و طراحی غیر اصولی می تواند منجر به بروز مشکلات اساسی در زمان اخذ تاییدیه نهایی سازمان آتش نشانی شود. لذا مقتضی است از ارائه نقشه ها به صورت طرح مفهومی و طرح اولیه، اکیداً اجتناب شده و زمان کافی جهت طراحی اصولی اختصاص یابد. ارسال نقشه های خام و فاقد جزئیات لازم منجر به درج اخطار و در صورت تکرار، منجر به حذف شرکت ارسال کننده مدارک از فهرست سازمان خواهد شد.

" گزیده ای از آیین نامه اجرایی سازمان آتش نشانی "

سیستم تهویه هوا آتش نشانی نیز مانند سایر تجهیزات ایمنی و آتش نشانی بر اساس استاندارد های مقاومت در برابر حریق میبایست ساخته شده باشد .

استفاده از جت فن به عنوان یکی از راهکار های تهویه هوا دارای مزیت اجرا ساده تر و کاهش استفاده از کانال کشی میباشد که گاها در تصرفاتی با محدودیت ارتفاع به عنوان تنها راهکار استفاده میشود.

استاندارد  F300: بر اساس استاندارد EN 13501 جت فن های تخصصی برای کاربری ها گوناگون (تونل, معدن, پارکینگ و … ) استفاده قرار میگیرد. مشخصه F300 از این استاندارد دارای کاربری آتش نشانی میباشد که حداقل استاندارد اجباری جت فن هست که بر مبنای آن امکان ادامه فعالیت به مدت یک ساعت در دمای 300 درجه و یا  دو ساعت در دمای 200 درجه را محیا میسازد.

اصطلاحات متداول حوزه طراحی و اجرای سیستم تهویه هوا

اگزاست فن: دستگاهی هست که هوا محیطی را مکش و به محیط دیگر دمش میکند

هوا دهی فن: مقدا هوای تزریق/تخلیه شده از دهانه فن بر حسب متر مکعب بر ساعت میباشد.

در طراحی سیستم تهویه غالبا حداقل توان فن مکش برابر با 1.5 و حداکثر 2 برابر سیستم دمش میباشد.

هد فن: میزان پرتاب هوا  در سطح و ارتفاع را شامل میشود. این پارانتر در زمانی که کانال اگزاست در بام و یا محلی که اختلاف سطح زیادی دارد مورد محاسبه قرار میگیرد.

شبیه ساز رفتار دود و سیستم تهویه هوای اضطراری

اگزاست و جت فن

بنا به وسعت پروژه و گاها الزام سازمان آتش نشانی نیازمند استفاده از نرم افراز های شبیه ساز رفتار دود و حریق با نام مهندسی داینامیک سیالات محاسباتی CFD هستیم. این محاسبات برمبنای مطالعه دقیق حتی در فاز صفر پروژه میتواند انجام شود.

مهندسین این شرکت در جهت انجام محاسبات یا CDF از نرم افزارهای تخصصی این زمینه از قبیل Pyrosim , Autodesk CFD و Ansys استفاده میکنند.

 در این نرم افزار ها نقشه ی اجرایی پارکینگ ها به همراه جانمایی ستون, دیوار, موانع کاملا باز طراحی شده و مورد پردازش نرم افزار قرار میگیرد و بر اساس رفتار دود پلن اجرایی سیستم تهویه به عنوان خروجی دریافت میشود.

بنا به پیشنهاد سازمان آتش نشانی جهت محاسبه ابعاد کانال (با توجه به معیار حداکثر سرعت fpm 2400)  از خروجی نرم افزار McQuay نیز بهرمند خواهیم شد.

و در نهایت خروجی نرم افزار(CFMوCDF) شبیه ساز تهویه , مدیریت دود ,  و محاسبات کانال کشی برای مکانی مانند پارکینگ موارد و جزئیات مشابه موارد زیر خواهد بود:

قدرت, تعداد و مدل فن ها – تعداد دریچه ها – ابعاد دریچه – ابعاد کانال در طول مسیر – جانمایی مسیرکانال کشی و …

انتخاب فن تهویه هوا و دود مورد نظر آتش نشانی:

انتخاب فن تهویه مناسب برای هر ساختمان، به عوامل مختلفی از جمله نوع کاربری، متراژ، تعداد طبقات، و الزامات ایمنی مربوطه بستگی دارد. ظرفیت تخلیه دود و تزریق هوای تازه یکی از چالش های انتخاب فن میباشد که در آتش کاویان ایمن جو الزاما میبایست بر اساس نظر کارشناسی درپارتمان تخصصی این حوزه این انتخاب صورت گیرد و در مرحله بعد چالش های اجرایی حتما در انتخاب ساختار فن تاثیر گذار هست.

فن تهویه هوای آتش نشانی باید بتواند در محیط تست فضای مملو از دود در زمان کمتر از 10 دقیقه امکان دیدن یک شخصبه وضوح در فاصله 15 متری را مهیا کند. سیستم تهویه هوا میبایست بتواند به میزان ده بار در ساعت در شرایط اضطراری و شش بار در ساعت در شرایط عادی تمام هوای آن محدوده را تعویض نماید

کارشناس ناظر آتش نشانی

آدرس: خیابان آزادی – خیابان میمنت

تلفن: 125

ایمیل:  Info@Atashkavian.ir 

© کلیه حقوق این تارنما متعلق به شرکت آتش کاویان ایمن جو میباشد.

طراحی سایت و سئو توسط آتش کاویان ایمن جو